Haber

Eski Beşiktaş Başkan Yardımcısı Serhan Çetinsaya, istifasının gerekçelerini açıkladı. İfade

Beşiktaş’ta başkan yardımcılığı görevinden ayrılan Serhan Çetinsaya, Sergio Ramos transferinin olmayışının istifasında son nokta olduğunu açıkladı.

Vadistanbul’daki Radisson Otel’de düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Çetinsaya, görevde olduğu dönemde yapılanları ve istifa sürecine yol açan nedenleri anlattı.

Çetinsaya, İspanyol futbolcu Sergio Ramos ile anlaşmaya varılmasına rağmen bu futbolcunun transferinin gerçekleşmemesinin istifasının tek nedeni olmadığını vurgulayarak, “Bir futbolcunun transferinin olmayışı, İstifa sebebim bu değil. Bu sadece bardağın dolu olan son damlasıydı. Geçtiğimiz günlerde liderimizle özel bir yemek yedik. O da dedi ki, “İstifa sürecimdeki kırgınlığı anladınız sanırım. Ben de öyleydim sanırım.” 18-19 gün Ramos transferiyle uğraştıktan sonra dolu. Çocukluğumdan beri en büyük hayalim Beşiktaş’ın teknik direktörü olmaktı. En büyük hayalimden vazgeçtim. Bu aslında duygusal olarak çok önemli bir karardı. Sanırım bu karardan pişman olacağım. Önümüzdeki günlerde “Üzülür müyüm, pişman olur muyum bilmiyorum. Bugün bunun olması gerekiyordu ve oldu.” dedi.

“Bir taraftar olarak Ramos’u tribünlerde izlemeyi çok isterim”

Sergio Ramos’un transferinde yıllık ücretin büyük kısmını sponsorların karşılayacağını belirten Çetinsaya, asli görevi sponsorluk olmasa da bu konuda sorumluluk aldığını belirterek, şöyle konuştu:

“Transfer benim de asli görevim değildi. Liderimiz bana bir görev verdi, ben de elimden geleni yaptım. Bazıları oldu, bazıları olmadı. Transferden bahsetmişken Sergio Ramos meselesi vardı. Bu sadece bir futbol transferi değildi. Mesleği belli. Bu futbolcuyu Beşiktaş’a getirmek Beşiktaş’a yakışır bir hamleydi. Bulunduğu dünya vitrinine dönüşüydü. Vizyon bir projeydi. Çok çalıştık, oldu, anlaştık ama sonra olmadı’ Olmasaydı. Keşke olsaydı. Öncelikle bir taraftar olarak Ramos’u tribünlerde izlemeyi çok isterdim. 18-19 gün boyunca ona gece gündüz Beşiktaş’ı ve taraftarı anlattım. Arka plan.Kendisine net 27 milyon euro teklif yapıldı ama o hiç düşünmedi.Ramos’un transferinde bizden başka 6 kulüp yarıştı.Bu takımlardan biri de Galatasaray’dı.Futbolcu bir transferde yer almayı düşünmüyordu. Şampiyonlar Ligi’nde oynamayan takımda ancak burada İlhan Mansız’ın Guti’ çağrısı önemli bir etkendi.Ramos’un Beşiktaş’a gelmesi için yeşil ışık yakmasının ardından para konuşmaya başladık. Ramos’la 1+1 yıllık anlaşma imzaladık. Beşiktaş’ın ilk yılın sonunda sözleşmeyi fesih hakkı vardı. Yıllık 4 milyon euro ücreti ve 1 milyon euro imza ücreti vardı. Kendisine 6 milyon Euro karşılığında ulusal ya da uluslararası reklam filmi çekme sözü verdik. Cumhurbaşkanımız haklı olarak ‘Bu parayı veremeyiz’ dedi. Dediği için transferden çekildik. Cemaatin babası bunu geleceği düşünerek yapıyor, haklı. Ama 3 firmadan ön onay aldık. Pazarlama ekibi de proje üzerinde çalıştı. Ramos gelirse sosyal medyadaki tek bir etkileşim 242.000 avroya mal olacak.”

Görüşmelerin ardından transferle ilgili olumlu yanıt aldıklarını ve sözleşmelerin hazırlandığını belirten Çetinsaya, Ramos’un Madrid’deki evine davet edildiklerini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 50 milyon euroya yaklaşan bir maliyet doğruydu. Ancak futbolcunun iki yıl boyunca 40 maç oynaması, kademeli olarak Avrupa’da finale yükselmesi, Avrupa’da finallere yükselmesi, vergiler dahil 48,4 milyon euroluk bir maliyet de buna dahildi. 20 gol at.Fesih hakkımız olduğundan, Ramos’u 1 yıl oynatsak, kombineler hariç, bilet ve 100 bin forma satışıyla birlikte kasamızdan çıkacak toplam maliyet 8 milyon euro oldu. Stadyumda yapılacak bir organizasyonda kasamıza 5 milyon euro girecekti, yani ikramiyeler hariç kasadan çıkacak toplam maliyet 3 milyon euro civarında olacaktı, bunun sonucunda da Sevilla ile anlaşma imzaladı. Ama elbette 1-1.5 milyon euro gibi bir rakama gitmedi, daha fazlasını istedi ama doğup büyüdüğü toprağa, kulübe gitmesi normal bir şey değil. Altyapısında daha düşük bir ücretle futbol oynayan Sergen hocamız kulübe döndü ve ‘Ben paradan bahsetmem’ dedi. Onun söylediği gibi bir durum.”

Bakhtiyor Zaynutdinov transferinde son noktayı koysa da bu transferin görevinden ayrılan Ceyhun Kazancı tarafından tamamlandığının altını çizen Çetinsaya, “Burada aslan payı Ceyhun Kazancı’nın, benim değil. Ceyhun gitti, yemeği hazırladı. Sadece tuz ekledim. Karakteriyle de Beşiktaş’a katkı sağladı.” “10 numaraya yakışan bir futbolcu aldık.” dedi.

“Beşiktaş’ta beklemek ve takip etmemek büyük sorun”

İstifasının ardından hakkında çok şey yazıldığını ve birçok yanlış bilginin dolaştığını anlatan Çetinsaya, yönetime girmeden önce 2020 yılından bu yana kulübe destek verdiğini belirtti.

Beşiktaş’ın tüm borçlarını kapatacak bir proje üzerinde çalıştığını ve daha birçok projeye imza attıklarını vurgulayan Çetinsaya, şöyle devam etti:

“Hepimiz buraya hizmet için geliyoruz. Beşiktaş’ta yaptığımız çalışmalar konuşulsun istedim. Geçmişte Beşiktaş’ın gayrimenkul konusunda kaybetmeye yüz tuttuğu belgeleri vardı. Nevzat Demir Tesisleri’nin sorununu çözdük. 20 yıldır kanayan yaramızdı.Pendik’te deniz kenarında arsa temin ettik ve kürek branşımızı yeniden hayata geçirmek istedik.En kısa zamanda tamamlanacak.Beşiktaş’ta beklemek ve takipsizlik büyük sorun. Bu konuda Fulya AVM’yi örnek verebilirim.Açıldığında hedeflerine ulaşamadı.Görevden ayrıldıktan sonra burayı sürdürülebilir kılmak için profesyonel firmalarla görüştük.Akatlar’da Türkiye’de büyük bir projem var.Burası kalıyor 2-3 şubeye hizmet vermek dışında atıl durumda.Buradaki Kartal Yuvası pek çalışmadığı için amatör şubelerin ürünlerinin satılacağı bir yer. spor Kafes yapmayı düşünüyordum. Belki gelecekte.”

Fulya’daki akaryakıt istasyonunun aylık 90 bin lira kira ödediğinin altını çizen ve bu işletmenin etrafındaki genişlemelerle kulübe ödediğinden daha fazlasını kazandığını belirten Çetinsaya, “Devam eden davalar var. Ne kadar doğru bilmiyorum. Beşiktaş taraftarı olmak ve Beşiktaş’a dava açmak. Çilekli tesisleri var. İBB Çilekli, Beşiktaş Belediyesi’ne oradan da kulübümüze verilen bir alan. İmar planlarında burası spor ve turizm alanı. Kolej kuruldu. o sırada buradayız. 5 yıldır kolej olarak faaliyet gösteren kurum Beşiktaş’a kira vermiyor. Beşiktaş’ın sırtından geçinmeyi bırakmalıyız. . Beşiktaş halkın takımıdır. Verici olun, veren değil. alıcı.Beşiktaş’ta her zamanki gibi hantal bir düzen var.Nevzat Demir Tesisleri’nin geriye doğru büyümesi için uzun zamandır yazılıp çizilen konular var.2020 yılında burası ile ilgili bir proje üzerinde çalıştım.Bunun maliyeti O dönemdeki proje 8 milyon liraydı. Bugün geldiğimiz noktada maliyetlerdeki artıştan dolayı 60 milyon liranın altına inemiyoruz. Bu konuyu görüşmeye gittiğimiz Nevzat Demir büyüğümüz hiçbir şey konuşmadan bize 400 bin dolar verdi. Onun verdiği parayla altyapı sahasını yaptık.”

“Bu proje tamamlandıktan sonra Beşiktaş’ın kasasına girecek net tutar 220 milyon dolar.”

Son dönemdeki projeleri aktarmaya devam eden Çetinsaya, kulüplerin borçlarının yönetilebilir seviyede olmadığını vurguladı ve şöyle devam etti:

“İstanbul’un kuzeyinde bir proje yürüttük. 15 Haziran 2022’de başladık. Bu proje Beşiktaş’ı tüm mali borçlarını temizleme noktasına getirecek. Son onay süreçlerine gittiğimizde şubat ayında deprem oldu. 6. Daha sonra seçim sürecine girdiğimizde projenin onaylanması biraz yavaşladı.Bu Beşiktaş’ta tek yumruk olarak takip etmemiz gereken bir proje.Yüzde 80’i bireylerden oluşan bir alan ve Yüzde 20’si kamunun hissedarı olduğu burası 954 dönümlük alanda 24 saat kendi kendine yetecek ekolojik bir kent.Bu proje hayata geçtikten sonra Beşiktaş Bankası’nın hesabında kalacak net tutar Kasa 220 milyon dolar. Beşiktaş’ın borcunu ortadan kaldıracak bir proje. Beşiktaş’ın borcu devlete. Devletimizin desteğiyle geliştireceğimiz projeyle zaten devlete borcumuzu ödeyeceğiz. Yeniden yapılanmayı yaptık. Bankalar konsorsiyumunda ama topallayarak ilerliyoruz. Maalesef ekonomik parametreler aynı şekilde devam ediyor. “Eğer öyleyse, önümüzdeki yıllarda durum biraz karanlık olacak.”

Çetinsaya, Akaretler’de bulunan BJK Plaza’nın kiracısının taşındığını, 2025 yılına kadar sürecek yenileme ve güçlendirme çalışmalarının ardından 5 yıldızlı otel haline geleceğini de belirtti.

“Beşiktaş başkanlık makamına saygısızlık asla kabul edilemez”

İktidarda olduğu dönemde görüş ayrılıklarının olduğunu ve böyle olması gerektiğini belirten Çetinsaya, herkes aynı fikirde olsa tek hedefe odaklanacaklarını ve bunun bir faydası olmayacağını söyledi.

Beşiktaş’ta başkanlık ve yöneticilik pozisyonlarına ulaşmak isteyen çok sayıda kişinin olduğunu ve olması gerektiğini belirten Çetinsaya, “Ne olursa olsun makama saygı duymak şarttır. Bu nedenle bazen kol kırılır ve ortada kalır. Beşiktaş başkanlık makamına saygısızlık asla kabul edilemez.” söz konusu.

Geçen sezonki Galatasaray maçı sonrası sosyal medyada yaptığı paylaşımı hatırlatan Çetinsaya, “Bu arada bir Galatasaray maçı sonrası paylaşım yapmıştım. Taraftar refleksi olarak yaptığım bir hareketti. Onlardan da özür diliyorum. heyecanıma yenik düşmüş olabilirim.” açıklamayı yaptı.

“Tek hedefim Beşiktaş’ın kasasına daha fazla girmekti”

???????

Stadyum sponsorluğuna ilişkin kum saati paylaşımına ilişkin açıklama yapan Çetinsaya, “Kum saati heyecanımın bir yansımasıydı. Bu yansımayı Beşiktaşlı taraftarlarla paylaşmak istedim. Türk spor tarihinin en büyük anlaşmasını yaptığımızı söyleyebilirim. Rusya’ya 3 kez gittim ama orada siyasi kriz var, ilgili taraflarla görüşmeler Aralık 2022’de başladı. Tek amacım Beşiktaş’ın kasasına daha fazla para girmekti. Bazen olmuyor. Çok üzüldüm. İstifam geçen hafta kabul edildi. Bazı kırgınlıklarım var. Liderden istediğim tek şey arka planda Beşiktaş’a hizmet etmem. O yolumu açtı. Beni hayal kırıklığına uğratmadı, teşekkür ederim. Hizmet etmeye devam edeceğiz. Arka planda. Ben görevden çıktıktan sonra stada gelemeyen yöneticiler gibi olmak istemedim. İçeride bazı dedikodular vardı ama başkanımız neşteri tehlikeye attı. Ben herkese sarılmayı bıraktım. Bu sadece gidiyor. Yönetim, Beşiktaş. “Bu Türkiye’den ayrılmak değil. Belli mi? İleride çok daha büyük bir hayalle karşınıza çıkabilirim.” dedi.

Beşiktaş’taki başkanlık makamına darılmayacağını, kızmayacağını, bunu kendinde doğru görmediğinin altını çizen Çetinsaya, şöyle konuştu:

“Bazen biz küçükler ‘Kol kırık, içinde yen var’ deriz. “Görevde olan bir lidere karşı bir şey söylemek zorunda kalacağız. 2025’te aday olmayacağım. Beşiktaş’ta sorumluluk almaya geldik diyoruz ama Beşiktaş herkesten ve her şeyden büyüktür. Beşiktaş’ın da bir lideri vardı.” Kurtuluş Savaşı.’ Beşiktaş’ın ihtiyacı vardı, geldim ve lider adayı oldum.’ ‘Beşiktaş’a ihtiyacım vardı ve aday oldum’ demek yerine. “Söylemek daha doğru. En büyük hayallerimden biri lider olmak. Bu rüyayı görmekten daha doğal ne olabilir? Şu andaki kırgınlıklar Beşiktaş lideriyle değil, süreçle ilgili. Bu çok büyütülmemeli.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort