Haber

Mısır’da Bulunan Bir Mezarda Bulunan En Eski, En Eksiksiz, Kraliyet Olmayan Mumya

Ünlü Mısırlı arkeolog Zahi Hawass Perşembe günü Giza Piramitleri yakınlarındaki Saqqara nekropolünde “4.300 yıllık bir mumya içeren önemli mezarlar” keşfettiğini duyurdu.

Hawass basın toplantısında, “Mumya, Mısır’da şimdiye kadar bulunan en eski, en eksiksiz ve kraliyet dışı mumyadır.” Dedi.

SES (İngilizce): ZAHI HAWASS, Mısırlı arkeolog:

“Bütün bu eserler bize lahitin 4.300 yıl öncesine ait olduğunu söyleyebilir. Mumyalamanın Yeni Krallık döneminde (MÖ 1800 – MÖ 1600) zirveye ulaştığını biliyoruz, ancak Eski Krallık’ta (MÖ 2500 – MÖ 2100) bence bu gerçekten iyi bir keşif. M.Ö. döneme kadar uzanan iyi durumda böyle bir mumya görmek.”

Ünlü Mısırbilimci, Hekashepes adlı bir adamın altın varakla kaplı mumyasının, yerin 15 metre derinliğindeki bir kuyunun içindeki bir odada, dikdörtgen kireçtaşı bir lahit içinde bulunduğunu söyledi.

Hawass, kazı ekibi tarafından bulunduğunda tamamen mühürlenmiş olan lahdin çevresinde çok sayıda taş kap bulunduğunu belirtti.

Hawass, yeni keşiflerin bölgede büyük bir mezarlık olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.

Hawass’a göre yeni keşiflerin en önemlisi, son kral Unas’ın piramit kompleksinde memurlar müfettişi, soyluların gözetmeni ve rahip olan Khnumdjedef adlı bir kişinin mezarının bulunmasıdır. beşinci hanedan.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Kahire’den bildiriyor.

(XHTV)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu